Fredag 070831

Anna: Ridning på ridbanan. Chanti var ganska spänd och tittig i början, men kom successivt mer och mer till arbete. Det såg trevligt ut i höger varv. I vänster varv försökte Chantilla skjuta in bogen vilket resulterade i att Anna resolut  körde en ordentlig genomkörare där hon krävde att bogen inte rörde sig en milimeter utan hennes tillstånd. Chantilla tyckte att det var ganska jobbigt, men när hon släppte efter och inte stretade blev det riktigt bra! Stressade upp sig själv i galoppfattningarna i höger varv, men när galoppen väl kommit igång såg det fint ut. Rakare och mer "planklik" i vänster varv. Stressade upp sig själv även under avjoggningen. Avslutade det hela med att skritta runt Dragontorpet med Jempa och Simon med bredvid till fots.

  
Fotograf: Jenny Roman.


Torsdag 070830

VILA. (Planerad)

Liten mjuk svullnad på insidan av vänster fram mellan böjsenorna och gaffelbanden. Cirka en handsbredd nedanför knät, cirka en handsbredd i storlek. Ingen värme, ingen ömhet, ingen hälta. Bandagerad med stödbandage, men får gå i hage som vanligt.
 

Onsdag 070829

Red cirka en halvtimme direkt från boxen på morgonen. Skrittade fram åtta varv på hellång tygel i ridhuset och skrittade även en god stund på korta tyglar. Red serpentinbågar med halter över medellinjen. Följde med bra åt båda hållen. Fin i traven i höger varv. Sökte sig genast framåt-nedåt utan att bli för låg. Kändes ganska energisk, men tog förhållningar bra. Faller inåt i vänster varv och har börjat bita sig fast en aning i bettet på vänster sida. Kan bero på att hon försöker avlasta höger bak. Bra galopp i höger varv, det känns att man jobbat med den på sistone för den börjar bli ordentligt reglerbar båda framåt och bakåt. Inte fullt lika bra i vänster, men på god väg. Avslutade ridningen ganska snabbt eftersom man började laga ridhusdörren under visst buller.

Avmaskat med Ivomec, 300 EPG lilla blodmasken.

Tisdag 070828

Anna: Red cirka fyrtio minuter i ridhuset. Jobbade med tempoväxlingar i galoppen. Fungerade bra i höger varv, föll en del inåt i vänster. Ganska fin i traven, men skjuter in bogen i vänster varv.
Tina: Masserade samt jobbade med akupunktur och laser ungerfär en timme efteråt. Chantilla var spändare/mer ansträngd i höger sida. Mindre musklad höger bak. Hänger en del på vänster bog.

Måndag 070827

VILA.

Videofilm, söndag 070826

Helen & Chantilla på Lurbo Ridklubb, Uppsala.
Dressyrtävling.
Fotograf: Nisse Engström.
LB:1

Söndag 070826

Jempa, Nisse & Helen (ryttare): Dressyr LB:1 på Lurbo. Lastning och resa prickfritt. På grund av några strykningar blev det ganska kort framridning, men det gick bra i alla fall. Lite lång i formen emellanåt, lite öppen ibland och ibland lite djup. På det hela taget en bra visning. 52%.

 
Fotograf: Nisse Engström.

Lördag 070825

Emma: Red cirka fyrtio minuter i ridhuset i samtliga gångarter. Gick bra.

Fredag 070824

VILA.

Torsdag 070823

Helen: Började ute på ridbanan. Chantilla var lite tittig, men slappnade successivt av. Gjorde några övergångar mellan skritt och trav samt travade ihållande på stora böjda spår över hela fyrkanten. Några hinder (varav ett titthinder) var framplockande, men dem brydde hon sig inte alls om. Sedan kom det en galen gul ponny i full kareta och då gick de in i ridhuset. Gjorde några galoppfattningar, bra i vänster varv, fortfarande lite lång och stark i höger. Red igenom travdelen från LB:1 och det gick bra. Red cirka en timme. Spolade av efteråt och fick sedan beta vid hand ute och torka i kvällssolen.

Onsdag 070822

Löshoppning. Jag släppte innan hindren och Emma fångade in efteråt. Chantilla hoppade högt över hindren och tyckte att livet var toppen! Ganska fina språng ändå trots allt och fin egen bjudning.

Höjd 1.10  Djup 1.10    Höjd 1.20  Djup 1.20    Höjd 1.30  Djup 1.20
            
Fotograf: Nisse Engström.

Tisdag 070821

VILA.

Måndag 070820

Anna: Första ridpasset efter sommaren. Red i ridhuset 30 minuter, skritt runt Dragontorpet efteråt. Chantilla kändes trevlig och lugn. Började med skritt-halt-skritt. Gick emot lite in i halten. Travade sedan och gjorde en del tempoväxlingar. Längde stundtals fint framåt, lite kärvare i avsaktningarna. Varvade lite lättridning och nedsittning. Red tempoväxlingar i galoppen, ökade och minskade fint. Red lite nedsittning i galoppen på mittvolten. Kändes bra!

  
Fotograf: Jenny Roman.

Söndag 070819

Helen: Andra ridpasset på Chantilla. Började med skritt länge och väl. Tog igenom ställningen, jobbade med form och övergångar. Vidare med samma jobb i trav. Bättre avsaktningar ner till skritt idag. Galoppfattningarna i höger varv lite svåra. Chantilla samlar sig själv så mycket att det blir för jobbigt att skjuta på framåt ur fattningen. Vänster inga problem. Själva galopperna jättefina, bara att sitta ner och lirka i fin form. Jobbade därefter på stor åttvolt över hela fyrkanten i arbetstrav. Chantilla lossnade jättefint och gjorde fina övergångar vid voltombytena. Rund och låg form. Stretchade ut överlinjen ordentligt vid avjoggningen.

Lördag 070818

Emma: Dressyr på ridbanan. Chantilla bitvis en aning spänd och stark.

Fredag 070817

VILA.

Torsdag 070816

Emma: Uteritt tillsammans med Asta och AG. Grusvägen upp, ut i trav runt salixodlingen och sedan tvärvägen till vänster. Avslutade med en skogsstig inklusive fyra smådiken. Asta före som draghjälp.


Onsdag 070815

Skrittade fram en vända runt Dragontorpet och trimmade sedan lite dressyr på gräsvallen mittemot beteshagen. Chantilla var en aning stretig, men det lossnade ganska fort. Fin form i traven. Böjde sig väl, men trillade en aning utåt då jag inte hade full koll på ytterhjälperna. Det är svårt att rida utan väggar/staket som stöd. Jobbade lite med övergångar på slutet, var noggrann med att bibehålla energin och framåbjudningen i avsaktningarna ner till skritt. Red cirka en halvtimme.

   
Fotograf: Nisse Engström.

Tisdag 070814

VILA.

Måndag 070813

Helen: Red Chantilla för första gången, och det gick alldeles utmärkt. Höll till i ridhuset. Chantilla jobbade i en trevlig form, kanske en aning låg emellanåt, men bra framme med nosen ändå. Tappade lite bjudning iavsaktningar ner till skritt från trav, men svarade ganska bra på framåtdrivande hjälper. Föll isär en aning i galoppfattningarna i höger varv, men jobbade sedan på bra i superfin form.

  
Fotograf: Jenny Roman.

Söndag 070812

Löshoppning. Nisse fick fånga in Chantilla efter hinderserien och hålla i medan jag byggde om. Sedan ledde jag fram henne och släppte igen. Fungerade mycket bra, nu gjorde hon inte av med en massa energi på onödigt bus. Hoppade den vanliga standardkombinationen och kom snabbt upp i maxhöjd 1.30 och maxdjup 1.20 som hon klippte utan problem. Avslutade snabbt när vi nått dit, men en massa ork fanns säkerligen kvar och Chantilla var inte ens svettig trots att det var varmt och kvavt i ridhuset.

Lördag 070811

VILA.

Fredag 070810

VILA.

Torsdag 070809

VILA pga magsjuk Jempa.

Onsdag 070808

Började med att trava över fem markbommar i båda varven. På första försöket tvärstannade Chantilla innan hon tassade över dem för jag red emot alldeles för nonchalant och slarvigt. Andra gången tog hon dem i galopp. Tredje gången fick vi ordentlig kläm på det hela och joggade över i fin stil. Sedan ändrades det om så att det blev tre travbommar, litet uppehåll och så ett litet kryss. Dock kunde vi ganska omgående bygga om det till ett litet räcke. La då en utdragen markbom framför. Det var lite svårt att komma rätt på hindret, antingen kom vi lite nära eller så blev det ett jättesprång. Chantilla skötte sig dock prima trots den vingliga piloten på ryggen. Började hoppningen i vänster varv och tog också några språng i höger. Sedan skrittade jag ut en stund på gräsvallarna.

Tisdag 070807

Emma: Red först en stund på ridbanan och därefter på gräsvallen.

Måndag 070806

VILA.

Söndag 070805

Uteritt 45-50 minuter direkt från boxen på morgonen. Nisse och Simon traskade med till fots. Nisse gick bredvid hela tiden och Simon sprang runt omkring oss. Chantilla var helt lugn och avspänd och traskade på utan stök trots att kompisarna skrek som besatta i hagen efter henne. Tog fälten bort mot skogen och gick sedan upp på grusvägen. Red förbi salixodlingen innan jag svängde in på tvärvägen och sedan in runt odlingen. Red den långa "ytterkantssvängen" tillbaka. Sedan grusvägen hela vägen hem. Mötte ett hoppekipage på hemvägen vid scoutstugan, men Chantilla tog ingen notis alls till den mötande hästen.

Lördag 070804

Red ute på ridbanan. Farlig katt på staketet stal en del av Chantis konsentration. Det blev en del tvära vändningar och kast för att komma undan från "monstret". Dessutom ifrågasatte hon vitsen med att jobba efter nästan fyra veckors vila. Mycket stret och tafs, men bitvis riktigt fin. Red en hel del i arbetstrav.
Emma: Tog över efter cirka tjugo minuter. Fick passa så att Chanti inte ökade farten på eget bevåg eller föll ut från voltspret. Avslutade med att skritta ut upp längs grusvägen och sedan fälten tillbaka.

   
Fotograf: Nisse Engström.

Fredag 070803

Igång igen! Ridning cirka fyrtio minuter direkt från boxen på morgonen. Lugn och avspänd hela tiden. Ordentlig framskritt på lång och kort tygel. Volter och serpentiner. Fin form. Över i trav på stora böjda spår över hela fyrkanten. Friskt tempo, bra bjudning, fin form och takt. En aning motsträvigare i vänster varv. Skrittpaus, sedan en galoppfattning i varje varv. Satt riktigt bra idag. Ny skritt och sedan avtrav på mindre volter runt fyrkanten och åttvolt. Blev snabbt trött och flåsig. Även mer stret och formflax då orken tröt. Men helt okej ridpass efter lång vila.

Direkt efteråt hovisbesök. Ganske stökig med framfötterna. Sidotåkappor fram för att bromsa upp flytet.


Torsdag 070802

VILA.

Onsdag 070801

VILA.

RSS 2.0