Nyårsafton 071231

Hämtade in Chantilla en stund på förmiddagen för lite lersanering och allmänt pyssel. Hon var lugn och avspänd helt ensam inne i stallet. Fick benen avspolade och lät sig borstas på hals och huvud där leran torkat. Smaskade också glatt i sig det godis som Nisse erbjöd henne. Inget vatten ute i hagen, drack några klunkar då vi höll upp en hink åt henne. Fick sedan gå ut igen.


Julafton 071224

   
   
Fotografer: Jenny Roman, Nisse Engström & självutlösaren.

Fredag 071221 - Måndag 071231

VILA.

Torsdag 071220

Emma: Lugnt pass i ridhuset cirka trettio minuter.

Onsdag 071219

VILA.
Fick påhälsning i hagen i samband med lunchfodringen. Hade ej fått vatten påfyllt inne imorse så erbjöds vatten ute i hink som hon inte ville ha. Godare med hö! Men hällde upp lite i vattenbaljan. Kommer väl att frysa, men lite drickbart en stund i alla fall.

Tisdag 071218

Emma: Skrittade ut cirka trettio minuter mot Marielund. Chantilla var pigg och lite taggad i början, men lugnade sig snabbt. Över lag ganska avslappnad.

Måndag 071217

Jempa: Jag värmde en stund i samtliga gångarter. Inledningsvis var Chantilla helt okej fastän vi blev lämnade av Ärtan. Men sedan kom hennes hagkompis Poco in för en superkort visit. Han är lite halt, skulle hältkollas, och försvann rätt snart och då blev fröken lite sur. Hon gick på tvären, provade att åla lite, strunta i mattes vänsterskänkel och var allmänt larvig. Jag ignorerade henne och försökte bara jobba virade med skritten. Travade igång och det var samma visa där. Här och där släppte hon till rätt bra i alla fall.
Marutsa: Tog över efter Jempas uppvärmning. Samma med henne också. Chantilla var lite stressad och kom inte riktigt till ro för att arbeta. Men M jobbade på envist och det släppte mer och mer, så pass att hon till och med galopperade. Chantilla gjorde några små jämfotahopp med bakfötterna, men annars rullade hon på bra och när hon fått galoppera en stund var traven riktigt bra.

Söndag 071216

VILA.
Kristina mockade och fixade foder.

Videofilm, lördag 071215

Jenny & Chantilla vid Stall Fågelsången, Funbo, Uppsala.
Dressyrträning för Viveca Räim.
Fotograf: Nisse Engström.
Träning

Lördag 071215

Dressyrträning för Viveca. Kallt ute, hade stora yllefilten på Chantilla i inledningen och det gick bra att rida med den på. Satt upp utanför stallet och skrittade iväg till ridhuset. Skrittade sedan runt där inne på långa tyglar. Hade sällskap av ekipaget före oss så Chantilla kändes ganska lugn och avspänd förutom att hon reagerade lite för traktorn som höll på att bullra utanför. Red fram henne i en ganska lång och låg form. Lite för lång dock tyckte Viveca som sa åt mig att korta upp tyglarna vilket jag lydigt gjorde. Fast egentligen tyckte jag inte att det var något fel att hon gick i den formen, fast jag kunde jobbat henne i ett lite högre tempo. Tog av filten då träningen började. Fick som vanligt börja jobba i skritt. Inte så mycket fokus på hjälper och sittben utan mer nu att våga driva med skänklarna fram till handen. Jobbade med detta i båda skritt och trav. Ganska stretigt i skritten, blev bättre i traven. Tror att det beror på att hon kom fram bättre då, fastnade inte i något undertempo då. Fick rida på ordentligt framåt, driva rejält med ytter och runda kring inner. I vänster varv ville hon i skritten skjuta in inner bak, men lyckades ha ganska bra koll på det. I traven märktes det nästan inte alls. Förböjde sig en aning i höger och satte ytter bak utanför kroppen. Fick tänka på att driva ordentligt med ytterskänkeln för att komma åt benet. Fick sällskap i slutet av nästa ekipage och då slappnade Chantilla av riktigt bra. Överlag jobbade hon på bra även när hon var själv, bättre än vid de senaste träningarna, men nu kände jag att hon var tillbaka i den form som vi hade i oktober. Avrundade ganska snabbt efter några fina varvbyten i bibehållen form. Skrittades av för hand runt stallet av Nisse. Riktigt duktig häst idag!!!

Fredag 071214

VILA.

Videofilm, torsdag 071213

Lotta & Chantilla, Alunda.
Hoppträning för Bengan.
Fotograf: Jenny Roman.
Hoppträning

Torsdag 071213

Lotta: Hoppträning i Vettsta för Bengan Johansson (?). Vädigt svår övning i litet trångt ridhus med farlig publik nära hindren. Chantilla hoppade trots det mycket bra, tittade en del på publiken, men var ej rädd för hindren. Fick hoppa lågt, men på grund av att en del av hindren stod i svår sväng i hörnen var det lite svårt att komma riktigt bra emot och få en bra hoppkurva. Det var en långsida med 3-studs där man red an och slutade med hinder i hörnet, snett igenom på räcke och plank med hörnhinder och en oxer på en långsida. Allt sattes ihop till en ganska lång bana på slutet som Chantilla hoppade igenom utan problem.
Lastning och resa tur och retur inga problem. 

Onsdag 071212

Uppsutten hoppning med ny medryttare.
Anna: Hade det lite klurigt i början att hitta knapparna på Chantilla som reagerade lite väl kraftigt för hjälperna. Men successivt bättre. Föll lite framåt och hamnade med lite långa tyglar, men kom till bättre ridning efter lite tjat från Jempa. Fortsatte med att trava över bommar och vidare över ett kryss och en 5.5:a. Oxer på utsprånget. Chantilla drog iväg till en början, men när Anna vågade sitta kvar i sadeln och hålla emot så blev det riktigt bra. Efter kombinationen snett igenom över ett räcke. Höjd på räcket ca 0.80. Höjd på oxern 1.00 djup 0.80.

Tisdag 071211

VILA.

Måndag 071210

Emma: Dressyr i ridhuset och sedan ut en tur mot Marielund.

Söndag 071209

Red direkt från boxen på morgonen, cirka femtio minuter i ridhuset. Lång framskritt vid hand medan jag plockade om de hinder och bommar som var framme. Satt upp och började ganska omgående jobba på kort tygel. Red volter och serpentiner i skritt, hela tiden med fokus på att vända för ytter och få henne runt inner. Bra i höger varv, svårare åt vänster. Samma jobb i trav plus att jag joggade över några markbommar. Chantilla var ganska pigg och lite laddad, men gjorde inget dumt. Hade sporrarna på och kunde vrida om skänkeln när jag behövde förstärka hjälperna med hjälp av dem. Riktigt fin form på slutet, rund och låg och form, tuggade på bettet så att skummet yrde.

Lördag 071208

VILA pga handledsskadad Jempa.

Fredag 071207

VILA.

Torsdag 071206

Emma: Dressyr i ridhuset. Chantilla var ganska laddad i början, kändes som om hon gick och sköt lite rygg, men successivt hade hon slappnat av.

Onsdag 071205

VILA.

Tisdag 071204

Red cirka en halvtimme i ridhuset. Chantilla var ganska överilad i början, men inte stressad. Skrittade och travade bara överdrivet energiskt. Skrittade ganska mycket. Red på långa, raka linjer, red lite skänkelvikning på förlängda hörnlinjen och serpentinbågar i olika storlekar. I trav red jag mest på stora mittvolten för att få ordentlig ordning på ytterhjälperna. Förböjde sig en del och sköt ut ytterbogen, men på det hela taget riktigt bra. Jobbade även lite med övergångar trav-skritt-trav under konstant nedsittning. Gick riktigt bra. Chantilla blev jättefin och jag avslutade snabbt och gick över till lättridning och la ner henne i formen efter en extra lyckad övergång. Lyckades sedan öppna ridhusdörren uppifrån hästryggen och kunde rida ut och skritta av uppsuttet runt stallet.

Måndag 071203

VILA.

Söndag 071202

Löshoppning på förmiddagen. Trekombination med räcke-plank (vattenmatta under)-räcke. Avstånd cirka 7 meter och hoppade 1.15 som högst. Chantilla fick hoppa serien åt båda hållen,  vilket hon tyckte var mycket skumt i inledningen. Blev en aning förvirrad och stressad, men redde ut situationen bra. Fina, luftiga språng och ingen drivhjälp alls.

Lördag 071201

VILA.
Hade sällskap av Ellinor i stallet. Vi tog in Chantilla som fick sig en ordentligt rykt av Ellinor samt många pussar på mulen!

Videofilm, fredag 071130

Jenny & Chantilla vid Stall Fågelsången, Funbo, Uppsala.
Dressyrträning för Viveca Räim.
Fotograf: Nisse Engström.
Träning

RSS 2.0