Videofilmer, tisdag 070717

Jenny & Chantilla på Åby Gård, Uppsala.
Ridning mitt i den bastukvava sommaren efter två veckors vila.
Fotograf: Nisse Engström.
Skritt, trav & galopp

Tisdag 070717

Red cirka trettio minuter på ridbanan. Chantilla var hyfsat lugn inne i stallet och helt okej att sitta upp på. Skrittade fram på långa tyglar. Hon gick och spanade en hel del på omgivningen, men utan att stressa. Lite stretig idag också, men det lossnade ganska fort. Formen flaxade en del, men mestadels sökte hon sig framåt-nedåt och kändes avspänd. Galoppfattningarna inte så bra, blir stark och faller isär. Vänster bättre än höger. Kunde arbeta henne en del i vänstergaloppen och bitvis riktigt fin form. I höger mest spring med huvudet i vädret, men här och där en aning bättre. Travade av på liten volt, lösgjord och eftergiven. Skrittade av en sväng upp längs grusvägen. Vände på Lenas gårdsplan. Gick bra.

Söndag 070715

Ridabstinens. Hästarna hade sovit inne i natt, så red direkt från boxen på morgonen. Höll till i ridhuset, red cirka 35 minuter med en lång inledande skrittdel. Chantilla skötte sig över lag bra. Var en aning stretig mot handen och fipplade en del med bettet. Svårt att säga om det är vargtänderna som spökar eller om det beror på att hon inte är riden på två veckor.

Söndag 070701 - Tisdag 070731

VILA på sommarbetet tillsammans med Kingstone och Millan.

Lördag 070630

Lotta: Hoppträning för Helena Åkerberg. Lastning och resa t o r gick bra. Stod också snällt i transporten och väntade medan den första gruppen tränade. Framridning över bommar och fortsatte sedan att travhoppa ett litet kryss som sedan blev ett räcke. Därefter galopphopp på ett litet räcke. Chantilla var okomplicerad och duktig. Hoppade 3-studs i galopp, lite konstigt tyckte Chantilla, men var ändå jätteduktig. Avslutade med en 5.5:a som höjdes till cirka 0.90.

   
Fotograf: Jenny Roman.

Senare på eftermiddagen returresa hem till Uppsala. Lastningen gick åter bra, men under resans gång trampade Chantilla om en hel del i transporten. Kan ha berott på att det ösregnade riktigt hårt på transporten plus att trafiken hörs mycket tydligare då, eller så var hon bara allmänt trött. Stod ändå över lag bra och väntade snällt vid urlastningen medan luckan fälldes ner och bommen togs bort. Fick gå ett varv på stallbacken och sedan fem minuter i ridhuset innan det var dags att få vila i boxen.

Fredag 070629

Dressyrträning för Viveca på MM's "Öppna" ridbana. Tänka på de omvridna låren igen, avslappnad i jumskarna. Mjuka armar, axlarna ovanpå höfterna. Ställa inåt på volterna. Åttvolt över hela ridbanan, noggrann rakriktning vid voltombytena. Galopp i båda varven. OK fattning i vänster, men sedan faller jag framåt, spänner mig och skjuter på så vis mig själv ur sadeln. Faller inåt, behöver en starkare innerskänkel, driva med ytter skänkel fram upp mot yttertygeln. Stort språng in i högergaloppen, men sedan jättefin! Följde voltspåret bättre och jag kunde sitta mer avslappnat och följa med i rörelserna. Fin trav efter avbrottet. Avslutade med att i skritt flytta lite i skänkelvikning på förlängda hörnlinjen. Red t o r ridbanan med Lotta bredvid till fots. Chantilla var lite spänd och överilad, men skötte sig ändå bra och brydde sig inte om de traktorer och cyklister som vi mötte.

   
Fotograf: Lotta Jansson.

Torsdag 070628

Lastning för resa till Malmköping för träningsläger med Mulen. Chantilla gick rakt in i transporten och åkte sedan mycket bra. Resan tog cirka två timmar. Installerades bredvid en valack i gäststallet.
Lotta: Red en liten stund på CM's ridbana tillsammans med två andra hästar. Var lite tittig på omgivningen, men skötte sig bra. Slappnade av efter hand och var riktigt fin på slutet.


Fotograf: Jenny Roman.

RSS 2.0