Onsdag 070627

Dressyrträning för Viveca. Var sen ut till stallet, så fick hämta Chanti i hagen och göra i ordning i superfart. Trampade om en del på stallgången, men drog inget i grimskaften trots att hon var ensam! Kunde även lämna henne själv en stund medan jag satte på mig ridstövlarna. Ut på stallbacken just som Viveca kom. Satt upp på andra försöket från pallen. Det lastades precis ur en häst, så Chantilla var ganska okoncentrerad. Direkt till baksidan i rask skritt. Spänd och stretig i inledningen. Skrittade fram en stund på långa tyglar, men fick jobba på kort tygel ganska snart. Jobbade med ställningen i båda varven. Först på den västra volten och sedan på stor åttvolt över hela ridbanan. Chantilla tramsade lite och var hela tiden lite "rädd" för de stora bladen i hörnet av den östra änden. Sedan skrittpaus så att Chantilla fick sträcka på halsen. Jag fick lossa min skänkel ända uppe från låret och sedan lägga det intill sadeln ordentligt omvridet så att insidan av låren låg an mot sadeln. Jobbigt! Men jag fick genast en mycket bättre placerad underskänkel! Jobbade vidare i skritt och trav (lättridning) där jag försökte tänka på att bibehålla benet omvridet. Chantilla gick riktigt bra på slutet!

Tisdag 070626

VILA.


Måndag 070625

VILA.

Söndag 070624

VILA.

Midsommardagen 070623

Annika: Uteritt i skritt, trav och galopp runt energiskogen i sällskap av Kingstone. Chantilla var jättesnäll!

Midsommarafton 070622

VILA.

Torsdag 070621

VILA.

Onsdag 070620

Lotta: Uppsutten hoppning med Jempa & Nisse som hinderpersonal. Först travhoppning över ett kryss med bom cirka 2.5 meter framför. Höjdes till räcke ca 0.60 m. Först i trav medbom framför, sedan i galopp med framdragen markbom cirka 0.20 m framför hindret. Därefter krysshinder med bom 0.20 m framför i galopp och fram 14.2 meter till ett till kryss som byggdes om till räcke 0.60 m. Avslutade med först krysshinder och så en kryssoxer ca 0.60 m som högst, knappt 0.50 m djupt. Därefter avskritt upplängs grusvägen till de sista husen. Lite trav förbi några farliga buskar. Fälten på hemvägen. En galoppfattning och galopp en liten bit. Pigg och glad häst!

   
Fotograf: Jenny Roman.

Tisdag 070619

VILA. Lasse-hovis på besök under förmiddagen för skoning. Chantilla hade svårt med balansen när framhovarna gjordes. Satta korkat nog in bakhovarna långt under magen. Ganska bänglig och fick en paus i boxen innan bakfötterna gjorde. Bak mycket enklare, stod riktigt bra! Miranda kvar inne i stallet som sällskap, sedan fick de gå ut till Kingstone på betet.

Måndag 070618

Red strax över en halvtimme i ridhuset direkt från boxen på morgonen. Chantilla var ganska överilad och stressad i början, men lugnade ner sig ganska snabbt. Det blev ett rätt strukturerat pass med ganska mycket trav (lättridning). Först på stora böjda spår över hela fyrkanten. Sedan serpentiner (vanliga och med volter i varje båge) samt halvvolter. Bytte varv genom stegförlängningar över diagonalerna. Sprang in i vänstergaloppen, men samlade sig ganska väl åt höger. Föll inåt i vänster galopp, bättre åt andra hållet. Därefter skrittpaus och sedan travade jag av på en lite mindre åttvolt. Kom loss fint i formen.

Söndag 070617

Ridhuset tillsammans med Annika på Kingstone och Anki på Prima som bedrev egenhändig hoppträning. Totalt blev det cirka en timme, men med många skrittpauser. Nyttigt för Chantilla att ridas tillsammans med några hästar som spurtade runt i full fart i galopp. Red fram i full hoppmundering. Hade pullarträns och ett nyinköpt Sprenger KK-Conrad-Ultra tredelat tränsbett, 125 mm brett, 14 mm tjockt. Chantilla var fin och trevlig i munnen igen. Var dock ganska stretig och spänd under uppvärmningen, var nog osäker på hur hon skulle beté sig vid möten och så. När hoppningen började varvade vi med lite skritt på liten volt, trav runt fyrkanten och att bara stå stilla bredvid hindren. När den "riktiga" hoppningen var klar tog Annika över Chanti och hoppade ett litet kryss några gånger. Först i trav och sedan i galopp när Chanti självmant bjöd på mot hindret. Såg trevligt ut!


 
Fotograf: Nisse Engström.

Lördag 070616

Ridning på ridbanan alldeles solo med kompisarna kvar uppe i hagen. Chantilla var ganska spänd och stressad i början, men kom successivt till arbete. Jobbade med halvvolter, övergångar och lite sidvärtes. Sprang in i galoppfattningarna, men rullade sedan på fint utan bus eller bocksprång. Avslutade med att skritta upp till sommarhagen, satt av och promenerade tillbaka vid hand tillsammans med kompisarna. Red cirka fyrtio minuter.

    
    
Fotograf: Nisse Engström.

Fredag 070615

Red på utebanan i sällskap av Anita och Kuno. Hade pullatränset igen, men provade med det tredelade Sprenger bridongen istället med lösa ringar. Chanti var fin och trevlig i munnen igen. Jobbade mest med lösgörande grejer samt halvvolter. Gick ganska bra. Red cirka trettio minuter.

Torsdag 070614

VILA.

Onsdag 070613

Red cirka trettio minuter i ridhuset iförd full hoppmundering, inklusive det nya pullartränset (skum passform, men fick till det hyfsat) och nytt tredelat sötmalmsbett. Chantilla verkade inte trivas med bettet utan gick och "joxade" ganska mycket med det. Joggade över cavalettibommar samt jobbade med att hitta en lugn och jämn takt i traven i en lång och låg form. Avslutade med att rida ut genom långsidesdörren och skritta runt stallet.

Tisdag 070612

VILA. Går från och med nu även tillsammans med Kingstone. Hopsläppet gick bra.

Måndag 070611

VILA.

Söndag 070610

VILA.

Lördag 070609

Jempa, Nisse & Lotta (ryttare): Fick gå ut i sommarhagen 2½ timme direkt på morgonen iförd flugtäcke och flughuva. Manknopparna hade klarat sig hyfsat. Lastningen helt prickfritt idag t o r. Kunde stå med öppna luckor stillastående i transporten och även ha helt öppet bak under färden hem. Lugn och fin vid all hantering. Lite spänd vid ridningen. Traven i fin form under framridningen, en del bocksprång och bakutsparkar i galoppen. Lite spänd och stark på banan gjorde att hon inte var helt lösgjord. Men gick fram fint även om hon bitvis blev lite stark och inte tog förhållningarna så snabbt som man önskat. Men superduktig. UVFK, LC:1, 49,26%

   
Fotograf: Jenny Roman.

Fredag 070608

Red cirka trettio minuter i bastuvarmt ridhus. Chantilla var snäll att göra i ordning och stod blickstilla vid uppsittningspallen. Lite överilad i gångarterna, men successivt lugnare och med mer bärighet. Fin form från början. Jobbade inledningsvis med "halvvolter" och därefter serpentinbågar. Sedan även lite skänkelvikning på förlängda hörnlinjen. Chantilla jobbade på riktigt bra och svarade bra på arbetet. Jobbade även en del under nedsittning i arbetstrav. Helbad efteråt och manknoppning.

Torsdag 070607

VILA.

Sveriges nationaldag 070606

Välförtjänt VILA. Fick gå på sommarbetet klockan 08:00-17:00. Strålande sol och bastuvarmt.

Tisdag 070605

Lotta: Dressyrträning i Vettsta - Alunda för U. Lind. Lastning och resa t o r gick strålande. Lugn och fin på ny plats. Duktig! Framskrittning på lite halvstökig stallbacke, sedan träning på en ganska hård och stum ridbana (20x60). Fick först rida "halvvolter" på kortsidorna och på mittvolten. Sedan övergångar trav-galopp på mittvolten och efter det vända rätt upp, första biten rida lite öppna och så "halvt igenom" tillbaka ut mot långsidan i skänkelvikning. Provade lite sluta också. Chantilla jobbade på bra, bitvis ostadig i formen, men var lugn och cool trots ny omgivning.

  
Fotograf: Jenny Roman.

Måndag 070604

Emma: Lätt ridning i ridhuset. Chantilla en aning spänd.

Söndag 070603

VILA.

Lördag 070602

VILA. Fick gå i sommarhagen strax över två timmar på sena eftermiddagen.

Fredag 070601

Emma: Lätt ridning i ridhuset.

RSS 2.0