Torsdag 070531

Red cirka 35 minuter i ridhuset. Sällskap av Kuno i början. Chantilla var lugn och avspänd. Stretade en del då jag kortade upp tygeln, men med lång innerskänkel, stadig yttertygel och ledande inner, så släppte hon till bra i formen efter bara en liten stund. Var helt ren i skritt. Kändes en aning oren första stegen i trav, men sedan var hon helt ren då jag balanserade upp traven. Travade en del på slutet i kalasfin form!


Onsdag 070530

VILA. Såg helt ren ut i skritt på väg in från hagen. En aning varm över kronleden.

Tisdag 070529

Veterinärkontroll. Chantilla ömmade ingenstans, men var en aning varm över kronleden. Lite med "bulligt" svullen dessutom. Veterinär-Lotta kände igenom Chantilla överallt, men hittade inget anmärkningsvärt förutom värmen och svullnaden. Vid longering i ridhuset en aning oren i slängtrav, blev bättre då Chantilla travade lugnare och mer balanserat. Fick rekommendation att kyla frambenen cirka 20 minuter varje dag plus linda stödbandage som sitter riktigt långt ner. Får gå ut som vanligt i hagen med kompisen och kan börja skrittjobba lite smått.

Måndag 070528

VILA.
Emma: Mockade och fixade foder samt betade Chantilla en stund vid hand.

Söndag 070527

Var ut två omgångar till stallet. Först strax efter utsläpp. Gav Chantilla hö & halm ute i sjukhagen samt lindade benen med stödbandage. Tillbaka senare på kvällen. Tömkörde en liten stund i ridhuset och det gick bra. Chantilla såg näst intill helt ren ut i skritt och markerade bara en aning i trav. Höll på cirka femton minuter, mest i skritt förstås. Övade på halter samt på att öka och minska volten. Några travövergångar också.

 
Fotograf: Jenny Roman.

Lördag 070526

Fortsatt konvalecentVILA. Fått vara ute i sjukhagen. BoT-paddar runt om på natten, filtunderlägg och fleecelindor under dagen.

Fredag 070525

KonvalecentVILA.

Torsdag 070524

Skritt (& lite trav) vid hand i ridhuset (storm ute) 25 minuter. Chantilla skötte sig bra. Halt som tidigare i skritt och trav. Värmde dock ur snabbare än förut i skritt, såg nästan helt ren ut på slutet. Ej speciellt palpationsöm.

Onsdag 070523

VILA. Fortfarande halt, men mindre palpationsöm. Mer halt vid utsläpp än senare under dagen. Ännu bättre efter en sejour i sommarhagen. Fick beta efter insläppet en timme i sommarhagen tillsammans med Millan. Har satt på flugpannbandet och sprejat på flumedel på bringan, mycket knott. Har fått börja stå inne med fönstret öppet. Verkar fungera bra.

Tisdag 070522

Besök av B-M. Gjorde i ordning Chantilla i boxen. Hon slog rejält några gånger då hon var själv, men stod helt stilla under sadlingen och tränsningen. Ut i ridhuset, satt upp själv på andra försöket i uppsittningshörnet. Chanti kändes rejält halt de första stegen som jag svängde bort från pallen åt höger. Rejält halt höger fram. Skrittade vidare och det gick snabbt över. Skrittade fram på helt långa tyglar ordentligt länge, nästan en kvart. Satte sedan igång i trav i höger varv. Halt helt klart på höger fram. Bytte till vänster och fortfarande lika halt, så osäker på vilket ben det var. Travade vidare åt båda hållen och när jag lyckades balansera upp henne i form och hitta en lugnare takt försvann hältan i vänster varv, men kom tillbaka om jag tappade takt och form. I höger varv försvann hältan bitvis på rakt spår. Red lite skänkelvikningar i skritt på förlängda hörnlinjen i båda varven vilket gick ganska bra. Lite mer trav sedan och fortfarande helt enligt ovan. Gick då ut genom långsidesdörren och skrittade ut runt Dragontorpet. Chanti var inte lika avspänd som för en vecka sedan, men höll sig väl i skinnet utan att takta. Noggrann koll av benen vid avskötseln. Lite varm efter benskydden, men inga sår eller svullnader. Ut i hagen. Haltade till rejält ut ur stallet och i svängen till höger. Jagade på lite i trav och galopp. Ingen ovilja alls att röra sig, men helt klart oren i trav. Syns lite på rakt spår och ganska tydligt på böjt. Åker ut och kollar henne senare ikväll.

Kvällskontroll: Halt vid longering i trav - ganska rejält dessutom. Kort och stapplig, en aning bättre i vänster varv. Blir bättre på rakt spår, men fortfarande tydligt halt. Benen helt rena. Palpationsöm över bogleden och överarmsbenet. Litet skrapsår där. Eventuell möjlig spark/mjukdelsskada?

Måndag 070521

VILA.

Söndag 070520

Jempa: Gjorde i ordning kraftfoder samt mockade boxen extrempetigt noga. Vände runt på allting och sopade av golvet när det var bart. Mockade även den bortre delen av hagen tillsammans med Emma.
Emma: Gjorde höpåsar och mockade den bortre delen av hagen tillsammans med Jempa samt red Chantilla. Höll till på ridbanan med sällskap i hagarna intill. Chantilla var lugn och avspänd.

Lördag 070519

VILA.

Fredag 070518

Jempa: Ridning direkt från boxen på morgonen. Fungerade bra, ganska lugn i stallet, gjorde i ordning Chanti i boxen, hade henne helt lös. Vilade inte riktigt på stegen i början i skritt och trav, men kom ganska snabbt till arbete. Fick passa yttersidan som lätt sladdade iväg och jag kompenserade det hela med att istället dra i innertygeln.
Anna: Satt upp när Chantilla var uppvärmd och avslappnad. Skritt och trav i jättefin form.

Chantillas födelsedag / Kristi himmelfärdsdag 070517

VILA.
Emma: Betespromenad vid hand.

Onsdag 070516

Uppsutten hoppning! Chantilla var betydligt mer avspänd idag än vid det förra hoppasset. Skrittade fram på helt långa tyglar och snirklade runt lite hur som helst kring grejerna som Nisse ställde fram. Började sedan trava, först runt fyrkanten och så omväxlande in på volterna och vända snett igenom. Vidare över fem markbommar i trav åt båda hållen. Sedan successiv ombyggnad så att det blev ett kryss med två travbommar framför och därefter ett litet räcke. Red an i trav och landade i galopp. Några bocksprång efteråt, men satt kvar. Travade sedan av i lång och låg form medan Nisse la upp bommar och block på sargkanten. Därefter gick vi ut genom långsidesdörren till ridbanan. Red runt där medan hinderstöden plockades undan och sedan skrittade vi ut som avslutning. Red samma väg som igår, det vill säga grusvägen upp och så runt Dragontorpet. Nisse gick med till fots. Chantilla var mycket mer avspänd ute än igår, gick med stora lugna kliv och kändes helt avslappnad, även när vi blev omkörda av en bil. Red totalt knappt en timme.

       
Fotograf: Nisse Engström.

Tisdag 070515

Lotta: Red cirka 50 minuter i ridhuset. Chantilla lite överilad och stressad i början, men lugnade ganska snabbt ner sig. Igång sedan i trav, en aning högt tempo, men utan stress ändå. Trevlig form även om det var lite ostadigt emellanåt. Första galoppfattningarna blev bra i båda varven. Sedan red Lotta igenom LC:1 och efter skritten där tyckte Chantilla att arbetet var klart, så hon blev lite sur. Fick till galoppen till slut i alla fall. Programdelen såg över lag bra ut och Chanti jobbade på bra även under arbetstraven. Avslutade med att skritta ut runt Dragontorpet med Jempa med till fots. Traskade iväg i rask takt, men ganska avspänt utan att vara tittig. Lite mer bråttom på hemvägen, men helt ok.


Måndag 070514

VILA.

Söndag 070513

Jempa: Mockade & fixade foder.
Linnéa: Red på förmiddagen på egen hand i ridhuset. Chantilla blev lämnad ensam av bästisen på stallgången, så hon var lite stressad ute i ridhuset. Fick jobba mycket med attfå henne lugn och avslappnad. Bitsvis ganska bra, men fick henne aldrig helt koncentrerad.

Lördag 070512

VILA.

Fredag 070511

Hanna och Jempa: Red cirka en timme (en halvtimme var) i ridhuset. Fick sällskap större delen av tiden av ett utomstående ekipage. När det försvann blev Chantilla lite spänd, men kom snabbt till ro och fortsatte att jobba. Chantilla kändes vid ridningen ganska stel och stretig i inledningen, främst i höger varv. Där blev hon nästan lite stark och tjafsade ganska mycket mot handen. Faktiskt så pass att jag var tvungen att korrigera lite bryskt för att få någon ordning på henne. Det är helt ok att formen flaxar och att hon tjafsar lite medan hon letar efter formen, men nu var det bara ren och skär trots. Fick driva på alldeles hemskt med innerskänkeln varje gång hon stretade, men ganska snabbt rättade hon sig då och jag kunde rida mjukt och snällt igen. Vänstergaloppen var kalasfin och även höger funkade bra.

Torsdag 070510

VILA.

Onsdag 070509

Löshoppning. Chantilla var pigg och busig, sprattlade mest omkring lite hur som helst. Hade den vanliga standardkombinationen. Bra flyt och egen bjudning. Överhoppade sig i början och tappade en del ork på slutet.

 
Fotograf: Nisse Engström.

Tisdag 070508

Hovisbesök vid två-tiden. Sällskap inne i stallet av bästisen. Chantilla stod hyfsat stilla, hade det lite svårt bara med balansen emellanåt och hängde lite på hovis. Fick en kisspaus mitt i och stod sedan bra under bakhovarnas finputsning. Slappnade av bra på slutet och började bära upp sig själv lite.

Linnéa: Provridning på sena kvällen. Jobb i skritt och trav med övergångar och lite tempoväxlingar.

Måndag 070507

VILA pga fortsatt sjuk Jempa.

Söndag 070506

Emma & Hanna: Lite rätt ridning på ridbanan.

Lördag 070505

VILA.

Fredag 070504

Emma: Dressyrträning för Viveca. Fick jobba med sits, position i sadeln och tempo. Noggranna vägar, planering och att se vägarna långt framför sig. Tänka på stadiga händer och våga sitta lugnt kvar när Chantilla stretar lite när det är jobbigt.

Torsdag 070503

VILA på grund av febrig Jempa.

Onsdag 070502

Lite lätt uppsutten hoppning. Chantilla var ganska stökig i början inne i ridhuset och det blev inte bättre av att de andra hästarna gnäggade utifrån. Fick ta hjälp vid uppsittningen för att hon skulle stå stilla. Spänd och stressade, taktade mest hela tiden. Fick skritta fram direkt på korta tyglar. Kunde sedan skritta och trava fram över ett par markbommar. Successivt lugnade hon ner sig. Kunde avsluta med att travhoppa ett litet kryss med en travbom innan på marken och sedan skritta av på långa tyglar.

Tisdag 070501

Ganska stökig inne i stallet. Var nog delvis stressad av andra som höll på att böka samtidigt (dock utan hästar). Fick på grejerna och satt upp på andra försöket utanför stallet. Red till ridbanan, Chantilla kändes ganska spänd och laddad, men det gick ändå bra att skritta fram på lång tygel. Kortade sedan upp dem och böjde igenom henne lite på volterna. Började trava lite, ville direkt ge sig iväg i galopp i vänster varv, men lugnare i höger. Sedan skulle det hämtas hästar i hagarna intill, men de ville inte låta sig fångas utan körde "fullt ös ? medvetslös" istället. Chantilla blev rätt tittig och ännu mera laddad så jag red iväg till framsidan istället. Där bodde det hästätande monster överallt, men vi lyckades piaffera omkring utan allt för mycket bök. Bitvis rätt avslappnad faktiskt. När de andra hästarna väl var infångade red jag tillbaka till ridbanan. Fast då började ytterligare en häst spunka runt i en hage, så jag fick skritta ett tag igen. Jobbade med volterna, serpentiner och även en del sidvärtes på förlängda hörn-linjen. Det gick väldigt bra idag, framför allt i höger varv där hon av sig själv bjuder till bättre i form. Travade lite och fick sedan sällskap av två hästar. Chantilla var riktigt fin vid avtraven, fin form och helt loss i sidorna i båda varven. Red totalt cirka en timme.

RSS 2.0