Måndag 080630

VILA.

Söndag 080629

VILA.
Sara: Mockade och fixade foder.

Lördag 080628

VILA.

Fredag 080627

Test av ny medryttare. Vi hjälptes åt med att göra i ordning Chantilla, men sedan fick hon klara sig själv ute i ridhuset. Ridningen gick kalasbra. Chanti såg lugn och fin ut, verkade trivas med den nya ryttaren. Rund och fin form i samtliga gångarter och inget stök alls i galoppen. Hoppade ett sockerbitshinder några gånger och det gick bra.

Torsdag 080626

Obstinat häst, förmodligen på grund av tjafset ute i tisdags. Tog itu med problemet direkt och red ut själv mot Marielund. Förbi sommarhagarna inga problem och mellan fälten. Tvärstopp innan slyet upp mot grusvägen. Lättade bak när jag gick på med spöet, dock helt okej att dutta lite för att få uppmärksamhet när hon har fokus på annat än ryttaren. Stod still eller backade, men stannade direkt på "ptrooo". Det gick dock utmärkt att rygga. Ryggade upp till grusvägen. Trav fram till "moderna huset". Stopp. Växlade sedan mellan att rygga och gå framåt med nosen först tills vi var parallellt längs med järnvägen. Fick lite sug framåt då och vände snabbt efter fem steg. Trav hemåt i rund och låg form. Ute en timme.

Onsdag 080625

VILA.
Emma: Mockade och fixade foder.


Tisdag 080624

Jempa & Nisse: Betade Chanti vid hand cirka en timme i väntan på hovis för tappskopåslagning.
Emma: Mockade och fixade foder samt red ut en mindre lyckad sväng mot Marielund.

Måndag 080623

VILA.


Söndag 080622

VILA.

Midsommardagen 080621

VILA.
Sara: Mockade och fixade foder.

Midsommarafton 080620

Sara: Red i ridhuset på en lite trilsk Chanti de första fem minutrarna, sedan gick allt jättebra. Började med att jobba i trav och galopp runt spåret och på volterna. AVslutade med att trava över ett par bommar i båda varven och Chanti var riktigt trevlig och precis lagom framåt. Red cirka fyrtio minuter.

Torsdag 080619

VILA.
Sara: Mockade och fixade foder.

Onsdag 080618

VILA.

Tisdag 080617

Emma: Uteritt mot Marielund helt på egen hand. Det gick bra även om Chantilla kikade en hel del på omgivningen och försökte vända några gånger.

Måndag 080616

VILA.
Hade Micke-hovis inbokad till klockan nio på morgonen så hämtade in Chanti en stund innan. Kratsade hovarna (skurade av dem också), borstade och sprejade på flugmedel. Stod som vanligt borta vid hovslagarplatsen, men mellan boxarna. Vänster framhov - inga problem. Höger framhov - drog iväg med två skutt, men Micke höll i och kunde jobba klart utan att behöva sätta ner hoven. Fram med hö till bakfötterna. Hon stod blickstilla hela tiden. Jätteduktig häst som fick en massa beröm och morötter.

Söndag 080615

Jempa, Hanna & Sara (ryttare): Chantilla var som vanligt en pärla att åka med. Spänd och tittig igen vid framridningen. Skippade framhoppningen på den lilla banan utomhus och försökte istället bara komma igång inne i ridhuset. Hoppade ett litet kryss några gånger. Tittig inne på banan, inte för hindren, men på publik och allt annat runt omkring. Hoppade strålande, lugnt och sansat, inte så många överhoppade språng. Fick nog solen i ögonen mot sista hindret samt tittade lite extra på banpersonalen så då blev det ett litet stopp. Men bara att vända runt och rida an igen så hoppade hon utan problem. UPK, 0.90/B, 8 fel (4 fel för vägran, 4 fel för överskriden maxtid).

  
Fotograf: Jenny Roman.

Lördag 080614

Jempa & Lotta (ryttare): Chanti fick äta frukost inne och ställdes sedan upp i spolspiltan för att få manen flätad och knoppad. Hon stod ganska stilla trots att kompisarna släpptes ut. Blev lite nervös och stressad när transporten kördes fram och skydden sattes på. Prickfri lastning och fick åka med lilla luckan nera till tävlingsplatsen trots regn. Urlastning direkt efter startanmälan, sadling och uppvärmning. Chantilla var ganska spänd på den stora framridningsbanan. Slappnade av bättre i collectingring och varvade ner succesivt. Såg riktigt trevlig ut just innan start. Lite tittig och tveksam på några ställen inne på banan. Programmet flöt på förhållandevis bra även om det blev några bakutsparkar i galopperna. UVFK, LC:1, 51,48%

  
  
Fotograf: Jenny Roman.

Fredag 080613

Lätt jogg i ridhuset på en mjuk och avspänd Chantilla. Började med att i skritt rida olika sidvärtsrörelser med medvetet förböjd hästhals. Flexade halsen från sida till sida och Chanti följde lydigt tygeltagen. Red på aachentränset och hon kändes en aning stum och hård i munnen, blir till att ta remontgrimman i fortsättningen. Travade igång på ganska långa tyglar där hon själv fick hitta sin balans. Jag styrde tempot med sitsen och ställde henne lätt kring inner, var noga med att flexa i innerhanden då eftergiften kom. Kortade upp tyglarna successivt och gjorde sedan en klockren galoppfattning i vänster varv. Chantilla samlade sig väl och galopperade på fint utan att streta, dra eller rusa. Lika fin sedan i höger varv. Travade av direkt under lätt sits, lät henne sänka nacken ordentligt och komma upp med ryggen. Red cirka trettio minuter.

Torsdag 080612

VILA.
Emma: Mockade och fixade foder.

Onsdag 080611

Sara: Jobbade igång över travbommar på rakt spår, jobbade för att få Chanti lugn och balanserad hela vägen. Fortsatte med liknande jobb i galopp över tre bommar. Chanti jobbade trevligt och lyssnade bra. Avslutade med att trava av på lång tygel i en låg och rund form.

Tisdag 080610

Lotta: Dressyrtävlingstrim igen i helstängt ridhus. Hård blåst, regn och tokiga hästar utanför, men det störde inte Chantilla särskilt mycket. Det inledande travarbetet såg helt okej ut, lugnt och avspänt, inte alls den där stressen som fanns vid förra passet. Första galoppen (höger varv) helt okej, men sedan gick det uppåt i diverse skutt. Taggad Chantilla och kanske lite klen ryttare(?). Ganska mycket stök, fick inte till fattningarna så bra i vänster varv. När galoppen dock kommit igång var den rund och jämn samt reglerbar. Följde upp med att rida igenom dressyrprogrammet några gånger. Efter galoppstöket trodde Chanti att det skulle galopperas lite här och där i programmet och gjorde flera fina fattningar på eget bevåg. Avjogg i rund och låg form och därefter skritt ut till sommarhagarna.


Måndag 080609

VILA.

Söndag 080608

Dressyrträning för Viveca. Red fram självständigt, skänkelvikning på långsidorna i skritt och trav på volt och runt fyrkanten. När träningen började fick jag först trava på stor åttvolt över hela ridhuset med noggranna övergångar till skritt över medellinjen. Chanti låg kvar fint i form vid byte från höger till vänster varv, åt andra hållet rätade hon ut sig och blev lite stark. Fick sedan göra volten mindre och större med tagen bakdel. Det gick bra i bära varven Följde upp med lite tempoväxlingar, först på volt och sedan runt fyrkanten. Bra tempoväxlingar där Chanti bibehöll takten och längde fint. Lät henne rulla in i galoppen i båda varven från en liten ökning och hon tog galopperna fint utan stök, trots att hon först kändes en aning laddad i vänstervarvet. Hon blev lite lång i galoppen, men hon kändes väldigt påverkbar trots det i båda varven. Avslutade rätt snart med några längningar till och skrittade sedan av ute bort till sommarhagarna.

Lördag 080607

VILA.
Kristina: Mockade och fixade foder.

Sveriges nationaldag 080606

VILA.
Kristina: Mockade och fixade foder.

Torsdag 080605

Emma: Uteritt tillammans med Sara och Fly mot Marielund. Chantilla var snäll, kändes nästan lite trött. Det blev en hel del trav och Chanti var lugn hela tiden trots att Fly stökade en del.

Onsdag 080604

Hoppträning med Sara. Framhoppning i trav på grind med bom över, markbom och travbom 2.20 framför. Lugnt och sansat. Vände på det och tog hindret i galopp. Ingen trav/galoppbom, men markbom. Vidare på en kombination med räcke in - 3 galoppsprång - oxer med vattenmatta. Chanti blev lite hetare/starkare efter ett tag, men var ändå hela tiden väldigt ridbar. Red sedan en bana och det gick alldeles utmärkt.

 
Fotograf: Jenny Roman.

Tisdag 080603

Dressyr i ridhuset cirka fyrtiofem minuter. Nyvattnat där inne, så inte farligt dammigt, men väldigt kvavt - trots att jag hade den stora porten öppen. Började med öppna och förvänd öppna på långsidorna och diagonalerna. Först i skritt och sedan i trav. Det gick som vanligt bra att flytta undan för höger skänkel, men idag gick det riktigt bra att flytta för den andra också. Lyckades bromsa upp precis lagom mycket på ytter och hålla henne ganska rak utan att hon förböjde sig. Galopperade. Lite spring in i fattningarna, men sedan ganska rund i formen och påverkbar. Red lite förvänd galopp också och gjorde ett byte från vänster till höger. Helt okej. Avslutade med några rejäla tempoökningar i trav på diagonalerna och la sedan ner henne i en rund och låg form. Avskritt ute bort till sommarhagarna och tillbaka.


Måndag 080602

Dressyrtävlingstrim med Lotta som skrev följande: Började skritta fram ganska länge med många halter. Chanti var lite spänd, men slappnade snart av. Travade och i början var hon lite springig, men efter tips från coachen (Jempa) om att räta upp mig blev hon fin. Fortsatte sedan med lite galopp där jag efter att ha fått rådet om att sitta stilla med överlivet och ställa igenom i vänstervarvet fick en mycket bra känsla. Avslutade med lite vägar ur LC-programmet och Chanti kändes fin.
Jempas kommentar: Ett bra ridpass där Lotta fick jobba en del med sin egen kroppskontroll för att inte omedvetet driva Chanti mer framåt än nödvändigt. Jobb med små säteshjälper, men samtidigt våga ställa igenom vänstersidan i galoppen för att hålla Chanti på plats så att hon inte utnyttjar övertaget och blir stark. Öppnatänk liksom. 

Söndag 080601

VILA.

RSS 2.0