Tisdag 090331

R.I.P. Chantilla 2003-05-17 -- 2009-03-31

Splitterfraktur i kotleden vänster fram.

Exakt två år fick vi tillsammans, jag och världens härligaste häst <3

 

Måndag 090330

Promenad joggingrundan med Nisse.

Videofilm, söndag 090329


Söndag 090329

Skrittmaskinen drygt 30 minuter som uppvärmning samt lite framskritt för hand.
Markarbete med två bomserier. En rakt över medellinjen med diagonalt sockerbitsupphöjda bommar och en på den övre volten på böjt spår, upphöjda i ytterkant med hinderstöd. Arbetade inte så mycket i skritt, kanske därför som Chanti inte kändes lika mjuk och eftergiven som igår. Fick bråka lite och peta på med spö på vänstersidan för att få henne att arbeta med det vänstra bakbenet, Efter en del skutt kom vi vidare och hon arbetade på riktigt bra. Jobbade i arbetstrav och gjorde övergångar till skritt. Fin form. Lite ojämt och vingligt över bomserierna. Chantilla snubblade sig igenom serierna eller tog bommarna två och två i galopp. Fick på slutet sällskap av två ekipage. Joggade av henne ganska låg i formen en god stund innan jag avslutade med att skritta ut i sommarhagarna som vanligt.

 
 
Fotograf: Nisse Engström.

Lördag 090328

Dressyr i ridhuset på morgonen direkt från boxen. Chanti skrittade som vanligt igång i ett alldeles för högt och hurtigt tempo. Lät henne hållas några varv innan jag kortade upp tyglarna. Hon sökte sig direkt åt rätt håll och gick i form. Det stod hinder framme, så jag fick snirkla runt dem en del, la volter och flyttade undan för skänklarna åt olika håll. Hela tiden ett jämt stöd på båda tyglarna och lagom sug framåt i handen. Trav lättridning på stora volter och runt fyrkanten. Lät henne vara ganska öppen i formen och fokuserade på att hitta en jämn takt, ganska friskt framåt. Hon blev lite lång, men var inte ett dugg stretig, kom successivt till mer och mer samling. Bytte varv ofta och bytte sittben ståendes. Funkade bra. Galopperna var rätt stökiga. Högergaloppen var lång och ur form, vänstergaloppen stökade mest i inledningen. Hon satte vänsterbak konstant utanför kroppen och blev arg när jag rundade henne ordentligt kring innerskänkeln och höll rätt på det. Gjorde några upprepade fattningar i båda varven och avslutade med att galoppera några varv i lätt sits åt båda hållen. Vidare jobb med övergångar: skritt-trav-skritt och trav-skritt-trav. Satt ner i sadeln hela tiden. Chantilla svarade bra på både förhållande och drivande hjäper. Släppte till helt och hållet i formen och var helt självbärig ochväldigt enkel att forma i kropp och hals. Joggade av i trav under lättridning i rund och låg form. Travade ganska långsamt och fick en fin svikt genom kroppen. Sedan började man bygga upp hinder och bana för löshoppning, så då skrittjobbade jag en stund. Riktigt långsam skritt med kraft och energo bakifrån och fram. Bakdelsvändningar, måste bli snabbare på att parera med ytterhjälperna när bakdelen glider åt sidan, alternativt rida ur rörelsen förtare. Slutligen uppsutten avskritt på långa tyglar, först i ridhuset (Chantilla brydde sig inte ett dugg om att det började plockas fram hinder och stöd och att prassliga plastbanden kom upp) och sedan ut i sommarhagarna och grusvägen hem. Riktigt duktig Chanti idag, kul! Total ridning cirka femtio minuter.


Fredag 090327

VILA.

Videofilm, torsdag 090326


Torsdag 090326

Skrittmaskinen 30 minuter.
Tömkörning i ridhuset. Började med dubbla ledande tömmar och körde runt fyrkanten i skritt och trav. Några skolor i skritt, och tränng på tempoväxlingar i trav. Kunde gå bakom henne när hon travade och ändå bibehålla en hyfsat energi genom kroppen. Hon låg på ganska mycket och fick sedan galoppera av sig lite överskottsenergi på volt. Vidare över sex cavalettibommar. Det var svårt! Chanti hade svårt att komma rätt och koordinera benen över bommarna, jag hade svårt att vara följsam och lägga henne rätt. Men bitvis jämn och fin takt och form över, även om det var lättast att komma rätt i vänster varv. Avslutade med ytterligare kort trav runt fyrkanten och sedan jogg på volt där Chanti fick söka sig framåt nedåt. Använde mig av olika tömkopplingar. Inledde enligt ovan, hade sedan ledande innertöm och rak yttertöm och slutligen dubbel gramankoppling från sidorna då hon låg på som mest.

  
  
Fotograf: Nisse Engström.

Onsdag 090325

Fia har Chanti själv för första gången. Hon skrev följande:
Skrittmaskinen cirka 30 minuter.
Therese gjorde mig sällskap idag, red fram ordentligt med lite ökning på diagonal. Flyttade för båda skänklarna längs långsidorna. Travade över travbommar på en volt, travade på fint, mjuk över bommarna. Kändes bra med en ordentlig framridning och bra med dressyrcoach - Therese! Byggde en serie längs ena långsidan med travbom - 2-studs - 1 galoppsprång - oxer. Började lågt med bara travbom och studs. Gick ett varv över bommarna på volten innan. Lugnt och sansat hela tiden. Höjde och la upp oxern eftersom. Hoppade serien och avslutade ett varv på volten efter över ett sockerbitshinder. Oxern låg på 1.10 när vi avslutade. Chanti var lugn och koncentrerad hela tiden, men bjöd duktigt framåt och hoppade jättefina språng. Kändes kalasbra! Avslutande skritt genom sommarhagen utan problem.

Tisdag 090324

Skrittmaskinen 50 minuter.
Lite lätt markarbete i ridhuset. Skrittade ganska länge i inledningen på kort tygel. Volter i olika storlekar samt sidvärtsrörelser på långsida och diagonal. Chantilla kändes lite stretig, men släppte till suvvessivt i formen. Trav. Lufsig och ojämn i höger varv inledningsvis. Hyfsat i vänster, men kändes ändå lite "skum". Satt av och tog henne lite på lina, började i höger varv. Lugn! Ingen explosion när jag släppte ut henne på volten. Lufsade igång i trav, verkade lite matt, men jag såg ingen ojämnhet/hälta/rörelsestörning. Ökade tempot när jag bad henne. Vöänstervarvet ingenting och inget alls i galopp åt något håll. Satt upp igen och fortsatte jogga runt. Krävde mer form, takt och balans och då kändes hon inte det minsta ojämn. Vet inte om hon får taktfel när hon är obalanserad? Eller när hon liksom hänger på bogarna fram, trutar på och inte väger om något till bakdelen? Red henne rund och låg i formen på stora böjda spår samt travade även över några bommar. Övergångar skritt-trav med krav på bibehållen form samt ordentlig träning på ryggningar. Lite bakdelsvändningar blev det också, men det var svårt att komma åt henne ordentligt i hoppsadeln. Stretchade benen framåt och bakåt efter ridningen, höjde ryggen och böjde halsen åt sidorna och nedåt. Chantilla uppskattade stretchningen, särskilt när höger fram fördes sträckt framåt och när bakbenen sträcktes bakåt. Och så halsens böjningar med godismuta :-) Släppte ut i hagen och hon gick direkt fram till vattenbaljan som hade ett rejält lager med is på toppen. Jag sparkade sönder den och då drack hon hetsigt och jättemycket. Hälta av törst?

Måndag 090323

VILA.

Söndag 090322

Dressyrträning för Anna. Skrittade fram en stund på långa tyglar och travade sedan igång runt fyrkanten och på stora, böjda spår. Hade sadlat ordentligt bakom bogbladen och Chantilla kändes fin. Rund och mjuk från start. Fick rida på mittvolten och jobba med övergångar trav-skritt-trav och tempoväxlingar i trav. Varvade en hel del nedsittning med lättridning där Chanti verkligen fick trava på framåt. Baldelsvändningar på fyrkantig mittvolt. Tänka på att verkligen minska skrittakten så att den blev riktigt långsam innan jag vände. Vidare med fler tempoväxlingar i trav och så skrittpaus. Fick då sällskap i ridhuset av Kristina & Bellis. Chanti tappade lite fokus och tyckte det var trams att komma igång med jobbet igen. Svajade hit och dit, provade lite gåvägran och så vidare, men det var bara att leda med innerhanden och trycka med stark innerskänkel ut henne mot spåret och rida vidare. Inga jätteprotester i alla fall, så det var nog sadeln som ställde till det igår. Satt ner i traven på volten vid speglarna och rundade henne lite mer kring innerskänkeln. Sedan göra upprepade galoppfattningar. Blandat resultat. Chantilla laddade på en del och gick antingen på tvären med baken innanför eller galopperade på stället trots att jag satt med helt lösa tyglar. Men några fina fattningar och ganska rund och fin i formen, riktigt bra balans i högervarvet, rakare och nästan lite utåtställd i vänster. Jag fick tänka på att slappna av och sjunka ner i sadeln samt vrida om skänkeln så att jag satt ordentligt på insidan av dem. Avjogg under lättridning på böjda spår över hela ridhuset. Vara noga med att CHanti inte fick öka iväg i egenvalt tempo, utan jag skulle fortfarande bestämma tempo och form.

Lördag 090321

Skrittmaskinen 45 minuter som uppvärmning.
Hanna: Inledde på en trilsk Chanti i ett ridhus med obokade träningar = ekipage som kom och gick om vart annat. Chanti gick mest och knöt ihop sig och Hanna hade svårt att få ordning på hjälperna.
Jempa: Tog ganska snart plats i sadeln. Leda med innerhanden, stadigt stöd på ytter och en fast mothållande innerskänkel. Successivt släppte Chanti till i form och bjudning, men hon kändes kärv och med ett visst motstånd i kroppen. Tog igenom ställningen på volt i skritt och trav och red skolor runt fyrkanten i trav. Rullade över i galopp och galopperade i båda varven. Sitta lätt i sadeln med hopp om att slippa studs och byten. Gick bra! Rundade av med lättridning i lång och låg form. Såg vid avsadling att sadeln troligen legat för långt fram vilket säkerligen stört Chanti.

  
  
  
 
Fotograf: Nisse Engström.

Fredag 090320

Fia: Lite hoppning i ridhuset med Jempa på backen. Ordentlig uppsutten framskritt på långa tyglar och vidare i skritt och trav på korta tyglar. Chanti provade att veva med höger bak några gånger. Fia fick rådet att våga "morra" lite och tänja lite på gränserna och efter en stund svarade Chanti fint framåt. Joggade igång över fyra bommar som låg på volt över medellingen och vidare i galopp på tre bommar vid den stora porten. Mittbommen höjdes sedan upp några decimeter så att Chanti tvingades till ett lite rundare galoppsprång utan att det för den skull blev ett hoppsprång. Vidare i galopp över ett sockerbitshinder med en planka på toppen och plankor som marklinje på varje sida. Chanti såg ut att titta en del på hindret under framridningen (ganska "lådlikt"), men hoppade helt klockrent på första försöket. Rullade över hindret några gånger innan dagens sista övning: 3-studs på medellinjen. En travbom framför, alltså anridning i trav, studsa genom serien och sedan halt innan kortsidan. Bommarna låg på marken och höjdes sedan upp successivt, först diagonalt och sedan så att de blev raka till cirka 0.65 i höjd. Väldigt nyttig lydnadsövning. Hög fart in i serien i början och vingligt efteråt, men Fia fick snabbt ordning på hjälperna. Det gick jättebra och de tog serien flera gånger, lugnt och sansat. Avjogg lång och låg form och sedan avskritt ut i sommarhagarna och grusvägen tillbaka.

  
Fotograf: Jenny Roman.

Torsdag 090319

VILA.

Onsdag 090318

Skrittade runt herrgården i strålande sol och friska vårvindar i sällskap av Nisse. Chanti var helt lugn och avspänd och traskade på bra med fin framåtbjudning. Flytgödsel utspritt på en av åkrarna utmed asfaltsrakan. Det luktade ganska illa, men Chanti reagerade inte över det. Lite spänd över herrgårdsplanen, men ingen fara på taket. Ute drygt en halvtimme.

Tisdag 090317

Skrittmaskinen 45 minuter som uppvärmning.
Dressyrade i ridhuset. Igång omgående på kort tygel. Runda på volt, öppna på långsidorna och skänkelvikning över diagonalerna. Chantilla kändes ganska mjuk och smidig. Stannade och slog med höger bak någon gång när det blev jobbigt, det var bara att svänga tvärt åt höger så blev hon tvungen att sätta ner det. Kändes lite taggad och laddad, men inte med helt ärlig bjudning genom kroppen. Red igenom LC:1 och det gick bra även om det blev lite studsigt i främst högergaloppen. Tycker att jag tappat lite av den galoppkvalité som vi hade i början av året. Avslutade med att gå ut och trava runt sommarhagarna i vänster varv. Väldigt mycket vatten som Chanti utan tvekan plaskade igenom. Skrittade på lång tygel längst bortigrån och tillbaka till stallet. Lugn och avspänd häst. Red totalt  cirka fyrtio minuter.

Måndag 090316

Skrittmaskinen 30 minuter.
Fia: Markarbete i ridhuset. Chanti lugnare och inte så taggad som förra gången. Hade en bomserie mitt över medellinjen och red över den i trav som på en stor åttvolt över hela ridhuset. Sedan galopp över en serie med galoppbom - litet hinder - galoppbom. Fick sällskap i ridhuset av en häst som reds och en som tömkördes, så det blev lite trångt och bökigt och svårt att komma till bra ridning över serien. Chantilla bjöd på rätt bra framåt, men stannade och slog en del med höger bak. Avskritt ut i sommarhagen.

Söndag 090315

VILA.

Lördag 090314

Skrittmaskinen 45 minuter som uppvärmning.
Hanna: Red ett lätt joggpass i ridhuset under överinseende av Jempa. Chantilla var lite lufsig och loj i inledningen, men kom igång successivt. Jogg över olika bomserier. Först en rak serie på mittvolten. Ganska bra takt och balans, lättare att komma rätt på serien i höger varv än i vänster. Vidare på en serie på böjt spår. Denna serie med tre bommar höjdes successivt upp, först i ytterkant och sedan så att de blev helt raka. Jättefin takt över med bra balans och schwung! Avslutade med lite böj på volt (innerhanden kvar i ledande ytterläge) och tempoväxlingar i trav på långsidorna. Avskritt ut i sommarhagen och så grusvägen tillbaka.

Fredag 090313

Skrittmaskinen 50 minuter som uppvärmning.
Tömkörde en stund i ridhuset. Chanti hade fått en rätt rejäl spark på insidan av vänster bak och strax framför flanken. Ordentligt svullen och palpationsöm. Fick jogga lite på volt i trav och galopp i lång och låg form. Mjuk och avspänd, men stel i bakbenet. Blev successivt bättre.

Torsdag 090312

VILA.

Onsdag 090311

Nisse & Jempa: Promenad runt herrgården i blötsnö.

Tisdag 090310

Framskritt i maskinen drygt 30 minuter.
Sara: Hoppträning i ridhuset. Jobbade igång med volter och tempoväxlingar i trav och galopp. Det stod seriehoppning på schemat idag. Serien bestod av en 4-studs - 7.0 - räcke 7.0 - oxer. Började med att ha delar av serien ner på marken och plockade upp allt eftersom. Höjde lite i taget tills oxern låg på cirka 1.10. Plockade då bort en av studsen och fortsatte tills oxern låg på 1.30 i höjd och strax över metern i djup! Vissa språng kanonfina idag, särskilt de över lite högre höjder. Fick känna på hur fint Chanti rundar sig över hindren när det blev mer att bita i. Härligt!

 
 
Fotograf: Jenny Roman.

Måndag 090309

VILA.
Micke-hovis på besök. Chanti lite tjafsig med benen och fick hö som muta.

Internationella kvinnodagen 2009

Uppvärmning i skrittmaskinen 60 minuter.
Fia: Andra gången på Chanti som var rejält pigg och laddad. Efter att ha kortat upp stiglädren lite samt följt rådet att försöka sitta kvar ordentligt med mycket häst framför sadeln gick det bra. Framhoppning på två kryss på varsin diagonal och vidare på ett litet räcke på ena långsidan med galoppbom framför och efter hindret. Räcket togs utan problem, men man ryttaren fick lägga in en del lydnadsövningar som halter före och efter för att Chantilla inte skulle kasta sig iväg alldels. Avslutningesvis en kombination på den bortre långsidan med tvåstuds in (kryss), en galoppbom och så en oxer som utsprång. Chantilla hoppade ganska mycket framåt, men efter att ha hittat vikten nästan lite bakåt i saden gick det riktigt bra. Avslutningsvis lilla skrittrundan ut i sommarhagarna med Nisse och Jempa gåendes långt bakom.

 
 
Fotograf: Jenny Roman.

Lördag 090307

Dressyrtäning för Viveca. Inledde med lite longering i trav och galopp innan jag satt upp och började jobba. Igång omgående med att som vanligthitta drivet bakifrån och fram till handen. Öppnatänk i skritt in på den öppna delen av volten med en övergång till trav. Trava drygt ett havt varv och så avsaktning och från början igen. Chantilla jobbade bra och när det blev jobbigt så behövde jag bara driva till lite extra för att hon skulle ta i lite extra. Inget bakåttänk alls trots att det bitvis blev ganska jobbigt. Fick börja göra bakdelsvändningar. Ta med båda händerna åt sidan, få med ytterhöften och vända runt. Fokus på att hon vänder och trampar rätt med benen, att hon rätar ut ställningen mot slutet i vändningen gör inget. Chanti gjorde det bra när jag med ytterskänkeln lyckades hålla bakdelen på plats. Vidare med förvänd öppna på långsidorna i trav. Därefter arbetstrav. Vända rätt upp och rida rakt fram innan skänkelvikning ut mot hörnen på en ganska brant linje. Ur detta en klockren fin galoppfattning åt höger. Chantilla låg på lite, men galopperade på bra. Fick dock ett omslag och när jag skulle göra en ny högerfattning brallade hon till rejält med bakbenen högt uppe. Sedan var det mest stök i båda galopperna med studs och byten åt alla möjliga håll. Försökte bara att sitta stilla och delvis vända iväg åt det håll som hon valde galopp, så nästan lite bytesträning...! Men bitvis bra och jag fick till en jättefin högergalopp där hon rundade sig fint och galopperade med mycket gummi i kroppen. Lite mer trav där hon var jättefin, korta sekvenser med riktigt fin trav med uppåttänk och hög samlingsgrad. Joggade av på längre tygel och skrittade sedan ut i sommarhagen.


Fredag 090306

Skrittade motsols runt herrgården helt på egen hand strax efter lunch. Chantilla var helt lugn och avspänd och traskade på bra med fin bjudning. Stannade till och tittade lite på folk som var ute och gick, men gick direkt fram när jag smackade och höll om med benen. Inga tendenser alls till att tänka bakåt eller vända. Blev omkörda av två bilar på den smala asfaltsrakan, gick bra. Sedan frustade hon avslappnat några gånger innan vi svängde in över herrgården. Där spände hon till lite, men traskade på utan att kännas allt för forcerad. Slappnade av igen när vi kom parallellt med (den tomma) kohagen. Inga problem att vänta vid 282:an varken bortåt eller hemåt. Ute knappt en halvtimme.

Torsdag 090305

VILA.

Onsdag 090304

Skrittmaskinen knappt 20 minuter som uppvärmning.
Jempa: Värmde upp i frisk trav runt fyrkanten och på volter. Glappande tyglar för att inte hålla Chanti trångt och för att hon själv skulle kunna på bjuda på framåt. Väldigt öppen i formen, men inte stark eller stretig och inte nosenöverdrivet mycket i vädret heller. Travade över fyra bommar på långsidan, bra takt och balans. Galopp i vänster varv på volt och runt fyrkanten. Jämn och fin utan omslag. Lämnade direkt över Chanti till...:
Fia: Hittade knappade ganska snabbt på Chanti och travade igång över hela ridhuset. Joggade sedan över bommarna och följde upp med olika hinder som successivt byggdes upp. Hoppade tre olika räcken på 0.60-1.00 i höjd. Tog dem utan problem, kunde trycka av CHanti tidigt vid behov  (men även korta förstås) och följde med fint över hindren. Chanti såg ut att trivas bra med ryttaren och det fanns inga tendenser alls till att tjurstanna.


Tisdag 090303

Skrittmaskinen 60 minuter som uppvärmning.
Red i ridhuset med lilla dörren öppen. Började omgående på kort tygel och Chantilla var lite kort och struttig, men bjöd på fram. Alldeles nyharvat, så jag passade på att utnyttja möjligheten att träna på rakriktning och att få lite "mönster" att följa. Skrittade först och gick sedan över till trav, lättridning. Började i höger varv, samma övning med trav runt fyrkanten och så två 10-metersvolter på varje långsida. Chantilla rundade sig väl och var lätt och fin fram. Tror att det var bra att börja i högervarvet för när jag sedan gick över till vänster bjöd hon på nästan lika bra där. Hon var liksom redan igång och kände igen övningen lite. Såg till att trava på friskt framåt och verkligen behålla innerhanden i ledande ytterläge under hela volten. Chantilla följde med fint utan att bli stark. Sedan kom det en bullrig traktor och plogade snö under fruktansvärt oljud. Plockade in Chanti på spegelvolten och red övergångar trav-skritt-trav för att få henne att tänka på annat. Det gick bra. Kunde sedan successivt fortsätta med volterna runt fyrkanten. Red dem även som små åttvolter från ena långsidan till den andra med voltombyte över medellinjen och sedan tillbaka till den ursprungliga långsidan. Chantilla följde tygeltagen jättefint utan motstånd och kändes helt liksidig. Skrittade en stund och gick sedan över till arbetstrav på mittvolten. Ökade och minskade volten och jobbade med att hon skulle spåra ordentligt. Bitvis blev hon lite låg och bakom lod, men inte tung, fick därför fortsätta vara där. Kändes helt avspänd. Började med vänstergaloppen som hon tog klockrent utan stök. Rullade på bra utan studs och kunde runda sig ganska väl fram. Höger galoppen krånglade. Först tog hon bara fel galopp och så sköt hon in rumpan och slog med bakbenen. Fick till slut fram henne i rätt galopp - hon bockade rätt ordentligt i fattningen - men hon stod emot en del. Fortsatte bara att sitta i sadeln och drava fram till handen. Växlade mellan spegelvolten, mittvolten och fyrkantsspåret. Tog sedan en vänstergalopp till och avslutade med trav på stora böjda spår varvat med rejäla tempoväxlingar på långsidorna. Chantilla jobbade på mycket bra och var helt lösgjord, loss och självbärig. Skrittade av ute runt hela sommarhagen. Ridhuset cirka fyrtiofem minuter, avskritt ute knappt en kvart i djup och tung blötsnö.

Måndag 090302

VILA.

Söndag 090301

Skrittmaskinen som uppvärmning 45 minuter.
Dressyrträning för Anna. Ingen direkt uppsutten framskritt utan körde igång med träningen direkt, i trav. Lättridning runt fyrkantspåret med dryga 10-metersvolter på långsidorna. Böja igenom och ha kvar innerhanden i ytterläget, runda kring innerskänkeln och hålla rätt på ytterbogen med ytterskänkeln. Efter volterna fortsätta tänka svag ställning för att hon inte skulle räta ut sig direkt. Inte bli dragandes bakåt-uppåt med vänsterhanden och flexa hea tiden. Chantilla kändes en aning stum och stark. Vidare med samma jobb på mittvolten. Började i vänster varv. Chanti hängde lite på handen och var lite stark, men inte stretig. Fortsätta att ha innerhanden i ledande ytterläge hela tiden, ta halvhalter på yttertygeln och med hjälp av säte/överliv. Successivt rundare i formen kvar också när jag lättade i innerhanden. Hon rätade ut sig en del, men behöll nosen bra i lod. I högervarvet fick jag rida henne lite utåtställd för att få in vänsterbak under kroppen, sedan successivt över till högerställning och tänka svag sluta för att hålla rätt på benet. I höger varv viker hon halsen lite lättare och skjuter ut bogen, fick tänka på att ha henne relativt rak i formen. Jobbade under arbetstrav och det gick bra. Satt ganska bra och kunde inverka mer med sitsen och kom också åt henne bättre med skänklarna. Gick dock över till lättridning efter jobbet på mittvolten och följde fyrkantspåret. Red lite tempoväxlingar och ökade lite på långsidorna och bromsade upp inför hörnen med yttertygel och mage. Chantilla svarade väldigt bra på både drivande och förhållande hjälper. Skrittpaus på långa tyglar och sedan tyckte Chanti att hon var färdig. Fick sällskap i ridhuset av Fly och helt plötsligt var det farliga saker lite här och där. Efter lite svansviftningar och sladdande bakdel kom vi dock igång rätt bra igen. Red på spegelvolten, fortsatte att jobba med ställning och böjning inåt. Galoppfattningar. Försöka om möjligt ligga kvar i formen, både med nosen i lod - inte bli lång och falla isär - och med böjning genom kroppen. Det blev en hel del kors och studs, men en del bra galopp också. I höger varv ville hon upprepade gånger ta vänster galopp, men när fattningen väl satt gick det jättebra att arbeta galoppen. Bra rundning och bra form. Hon blev nog rätt trött för sedan blev det lite kärvt med fattningarna igen ett tag. Avslutade ganska snabbt efter en lyckad fattning. Ska tänka på att böja igenom henne ordentligt genom att ta ledande tygeltag och låta handen vara kvar i ytterläge. Runda ordentligt kring innerskänkeln. Hon får gärna vara ordentligt rund och djup i formen så länge hon inte hänger sig på handen, då måste jag öka drivningen lite.
Red träning knappt en timme och avslutade ute på vallen igen. Följde det upptrampade spåret bort mot 282:an i trav och följde sedan staketet längs med stubben. Rullade över i vänster galopp. Satt ner och arbetade den lite. Galopperade förbi dräneringsbrunnen, gjorde en serpentinliknande i trav och fattade höger galopp och galopperade tillbaka upp mot stora vägen. Ställde mig upp i lätt sits sista biten och längde galoppen lite. Ny båge i trav och tillbaka i vänster galopp ytterligare en gång, nu i lätt sits med lite mer tempo. Det kändes som om Chantilla låg på aningen mer än igår, men inte så att det kändes som om hon skulle sticka iväg, väldigt lugn och sansad ändå. Avslutade med lättridning på volt med stretching framåt-nedåt. Sällskap av Nisse på fältet, men tog slutligen den vanliga skrittvägen bortåt och grusvägen tillbaka helt på egen hand. Chantilla bjöd på jättefint, men var lite spänd förbi husen.

  
Fotograf: Nisse Engström.

RSS 2.0