Lördag 080301

Dressyr i ridhuset i sällskap av Fly, totalt cirka femtio minuter.
Jempa: Inledde på Chantilla. Jobbade med lite sidvärtsrörelser i skritt i inledningen, mestadels på långsidorna ("bogen in"), men även på diagonalerna och förlängda hörnlinjen. Chantilla svarade ganska bra för den sidförande hjälpen. Gick i lite hög och öppen form, men var inte stretig eller stark. Travade igång med samma sidvärtstänk, men hade svårt att få igenom ställningen. Plockade in Chantilla på en mindre volt för att "böja till" henne, vilket hon svarade bra på. Jobbade sedan en hel del med galoppen, främst i vänster varv eftersom den är lättast. Växlade mellan att galoppera på volt och att följa fyrkanten. Försökte länga galoppen på långsidorna och korta den lite på volterna/i hörnen. Chanti gick ganska högt med huvudet, men kändes ändå rätt påverkbar och inga tendenser alls till att bocka eller göra sig stark. Efter galoppen med joggliknande trav där jag försökte få till en lite längre och lägre form, tempoväxlingar och sidvärtes varvat på volter och runt spåret.
Nisse: Satt upp på Chanti efter Jempas avjogg! Skrittade runt på volt med lite halvlånga tyglar, försökte känna lite takt med sitsen, leda lätt md innerhanden och låta innerskänkeln ligga intill som stöd. Gick bra.
Hanna: Rundade av ridpasset med lite jobb i skritt och trav. Chanti tyckte att det var en aning skumt med en tredje ryttare och gick emot lite i början. Släppte till bra allt eftersom och såg fin ut i traven på slutet.

 
   
Fotograf: Nisse Engström.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0