Fredag 080502

Minidressyrträning för Anna i ridhuset, total aktiveringstid cirka en timme.
Jempa: Värmde upp i skritt och trav  på en pigg Chantilla. Lång skrittdel som vanligt i början, Chanti kändes förhållandevis mjuk och avspänd. Sedan fick vi bullrigt sällskap i ridhuset (vovve) och då taggade Chanti till sig rejält. Slappnade aldrig av helt utan var överilad i skritten och springig i traven. Försökte att bara trava på och hitta en jämn takt, men det var svårt.
Anna: Red ett ganska långt pass efter Jempas uppvärmning. Anna snirklade runt mycket över hela ridhuset i skritt och massor av trav. Jobbade inledningsvis med att hitta takten. Bara hålla ett lätt stöd med handen och låta Chanti själv finna sin form. Runda lite kring inner och hålla rätt på bogarna hit och dit, men inte så mycket annat jox. Höjde intensiteten i arbetet successivt med sidvärtes på olika linjer, arbete på stor respektive mindre volt samt rejäla tempoväxlingar. Fick se några riktigt fina ökningar/längningar där Chanti slängde fram benen ordentligt, inte bara ökade takten. Hon sträckte ut frambenen framåt och stoppade in bakbenen långt under magen och sköt ifrån.
Jempa: Avslutade lite i trav efter Annas ridning och fick känna på en helt lösgjord Chantilla. Kunde reglera tempot enbart med sitsen och hon var lätt och fin i handen. Låg och rund form utan att vara tung.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0